17 listopada odwiedzili fabrykę dr Gerard w Międzyrzecu Podlaskim, jednego z największych producentów słodkości w Polsce, działającego na rynku od 1993 roku.
To właśnie tam mogli zobaczyć, jak wygląda produkcja popularnych ciastek od pierwszego składnika aż do gotowej paczki.
Zamiast szkolnych wykresów i opisów - prawdziwe maszyny, zapach świeżo wypiekanego ciasta i linie produkcyjne pracujące z zegarmistrzowską precyzją.
Dla wielu uczniów była to pierwsza okazja, by prześledzić cały proces technologiczny na żywo. Zero teorii, sto procent praktyki.
Młodzież przyznaje, że była to jedna z najciekawszych lekcji zawodu - konkretna, pełna nowych doświadczeń i inspiracji do dalszej nauki.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.