Wykład poprowadzi Małgorzata Przeździak, kierownik szkolenia praktycznego w Szkole Policealnej-Medycznym Studium Zawodowym im. Janusza Korczaka w Łukowie. Kilka słów o wykładzie: Każdego roku, ze względu na łatwy dostęp do farmaceutyków notuje się wzrost ilości kupowanych leków bez recepty.
W sklepach spożywczych, drogeriach czy na stacjach benzynowych pacjenci nie zostają dostatecznie poinformowani o zasadach przyjmowania kupowanego leku. Niebezpieczne konsekwencje działania lekarstw to m.in.: niekorzystny wpływ na przyjmowanie innych medycznych preparatów (w tym suplementów diety), alkoholu, a nawet jedzenia. Znajomość problematyki interakcji pomiędzy żywnością a lekami jest niezbędnym warunkiem skuteczności i powodzenia terapii. Czego nie łączyć ze sobą? Odpowiedź na to pytanie i inne zagadnienia uzyskamy już 5 stycznia podczas spotkania.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.