Do finału rywalizacji zakwalifikowanych zostało 20 uczestników ze szkół w całym kraju. Pierwsza cześć konkursu polegała na tzw. blinde teście, czyli rozpoznawaniu smaków syropów sponsora konkursu - firmy MONIN. Następnie uczestnicy w ciągu 7 minut przygotowali cztery autorskie koktajle typu Long Drink z zachowaniem zasad sztuki barmańskiej.
Autorska propozycja Patryka została doceniona przez jury, ponieważ ostatecznie przedstawiciel „Warszawskiej” został sklasyfikowany na 9 miejscu w kraju. Cenne doświadczenie zdobyte podczas konkursu Patryk z pewnością wykorzysta w prowadzeniu własnej restauracji, co jest jego planem na przyszłość. Patryka do konkursu przygotowywał nauczyciel przedmiotów zawodowych Dariusz Olszewski.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.