reklama

Warsztaty kulinarne z szefem kuchni

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: Wioletta Ekielska

Warsztaty kulinarne z szefem kuchni - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościW pięciu szkołach na terenie województwa lubelskiego odbyły się warsztaty kulinarne, które poprowadził dla uczniów profesjonalny szef kuchni. Lekcję gotowania mieli także uczniowie Zespołu Szkół nr 3 w Łukowie.

Tego dnia w menu znalazł się chłodnik lubelski, zupa cebulowa, policzki wołowe duszone w cebuli, kaczka faszerowana suszonymi owocami czy też pierogi z kaszą gryczaną i wędzonym twarogiem. Uczniowie pod okiem szefa kuchni przygotowali potrawy, którymi później częstowali innych.  

Celem przeprowadzonych warsztatów było zapoznanie uczniów szkół gastronomicznych z daniami regionalnymi, zapomnianymi produktami, by w przyszłości mogli wzbogacić propozycję lokalnych restauracji i uczynić je bardziej konkurencyjnymi. Na gotowaniu jednak lekcja się nie zakończyła. Wszystkie dania zostały także udekorowane, by kusiły nie tylko smakiem i zapachem, ale także wyglądem.  

Warsztaty kulinarne zorganizowała Agencja Rynku Rolnego. 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE