„Pomarańczowy Dzień” zorganizowano dla uczniów klas I-III
pod koniec listopada. Dzieci ubierały się na pomarańczowo, przynosiły
pomarańczowe owoce lub warzywa, a na lekcjach słuchały wykładów o zdrowym
odżywianiu i wartościach odżywczych warzyw i owoców. Do części klas przyszła
też szkolna pielęgniarka, która opowiadała o właściwym odżywianiu na jesieni.
Część uczniów obejrzała prezentację dotyczącą warzyw i owoców, mogła też
dowiedzieć się jak powstają soki.
Do akcji zaproszono też rodziców, którzy wspólnie z dziećmi wykonywali
soki i koktajle. Uczniowie łukowskiej „Czwórki” wykonywali też plakaty
propagujące jedzenie w ciągu dnia pięciu
porcji warzyw i owoców. „Pomarańczowy Dzień” zakończył się wspólnym zdjęciem
wszystkich klas. Imprezę przygotował samorząd uczniowski klas I-III oraz
wszyscy nauczyciele edukacji wczesnoszkolnej.
Informację i zdjęcia nadesłała Ewa Ścioch.
Pomarańczowy Dzień w „Czwórce”
Opublikowano:
Autor:
Łuków24
| Zdjęcie: Nadesłane do Redakcji
Przeczytaj również:
Polecane artykuły:
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.