Pierogi polskie, wietnamskie, japońskie, gruzińskie? Nadziewane świeżymi owocami, warzywami, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone...
Podczas Festiwalu będzie można spróbować pysznych pierogów z różnych stron świata nadziewanych przeróżnymi farszami. Będą między innymi: manty - tureckie pierogi nadziewane mięsnym farszem, japońskie pierożki - gyoza, wietnamskie - haco, gotowane na parze i nadziewane pikantną kapustą pekińską kimchi, gruzińskie pierogi - chinkali z pysznym farszem, czy czebureki.
Nie zabraknie także polskich pierogów nadzianych przeróżnymi farszami z sezonowych owoców, warzyw, czy grzybów. Na deser będzie można spróbować pysznej, orzechowej tureckiej baklawy, ciast z dodatkiem owoców, czy lodów. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie!

Festiwal Pierogów Świata: 7-8.09 (sobota i niedziela)
Sobota: 12 - 20
Niedziela: 12 - 18