reklama
reklama

Zakłady Mięsne Łuków triumfują w konkursie Smak Jakości. Podwójne wyróżnienie za Smak Wygody i Innowacji

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: Targi Kielce

Zakłady Mięsne Łuków triumfują w konkursie Smak Jakości. Podwójne wyróżnienie za Smak Wygody i Innowacji - Zdjęcie główne

Pierwsza edycja konkursu Smak Jakości | foto Targi Kielce

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Informacje łukowskiePodczas gali Targów Marek Własnych w Targach Kielce, Zakłady Mięsne Łuków zdobyły prestiżowe miejsca w konkursie Smak Jakości. Gratulujemy!!!
reklama

Najważniejszym momentem gali było ogłoszenie wyników konkursu, w którym Zakłady Mięsne Łuków odniosły podwójny sukces. W kategorii Smak Wygody, pierwsze miejsce przypadło Zakładom Mięsnym Łuków za żeberka wołowe wolno gotowane. Natomiast w kategorii Smak Innowacji, trzecie miejsce zostało przyznane za wołowinę do szarpania wolno gotowaną.

W konkurencji z ponad 80 produktami, Zakłady Mięsne Łuków wyróżniły się nie tylko doskonałym smakiem, ale także innowacyjnym podejściem do produkcji mięsa. Jury, składające się z przedstawicieli cenionych sieci handlowych, oceniało produkty pod kątem smaku, jakości i innowacyjności.

Pełna lista zwycięzców

W kategorii Smak Innowacji pierwsze miejsce zajęła firma Pamas Salami z produktem "Salami spinata Pamas z zielonym pieprzem". Drugie miejsce przyznano przedsiębiorstwu Escargots za produkt pod nazwą "Fromentine escargots", czyli ślimaki po burgundzku. Trzecie miejsce należy do Zakładów Mięsnych Łuków z wołowiną do szarpania wolno gotowaną.   

reklama

W kategorii Smak Wygody zwyciężyły Zakłady Mięsne Łuków z żeberkami wołowymi wolno gotowanymi. Drugie miejsce zajęła firma SuperDrob z kurczakiem z szyją bez podrobów w marynacie imbirowo – cytrynowej nadzianym jabłkami. Trzecie zajęła firma Michna Food z produktem „Paszteciki mix”.  

W kategorii Smak Natury pierwszym miejscem nagrodzone zostały Zakłady Mięsne Mielczarek za produkt „Na pajdę z mięsem i cebulką”. Drugie miejsce zajął Zakład przetwórstwa mięsa Matthias Sp. z o.o. z „Dobrym boczkiem”, zaś trzecie miejsce - Grupa Handlowa Wędliny od Zawsze z „Szynka od zawsze”.  

reklama

W kategorii Smak Premium pierwsze miejsce zajęła firma Aleksandria z „Szynką wiedeńską”, drugie – Pamas Salami z „Salami spinata Pamas”, zaś trzecie – Zychowicz Przetwórstwo Mięsa z „Szynką z beczki”.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama