Zajęcia prowadziła pani Marianna Sadło, która krok po kroku pokazała, jak przygotować tradycyjny wiejski chleb. Uczestnicy poznali cały proces – od zrobienia zaczynu, przez wyrabianie ciasta, aż po wypiek pachnącego bochenka.
Było gwarno, rodzinnie i smacznie! Towarzyszył nam zapach świeżego chleba i wspomnienia dawnych czasów – kiedy to pieczenie było nie tylko codziennym rytuałem, ale i sposobem na wspólne spędzanie czasu - informuje Biblioteka
Na zakończenie prowadząca i uczestnicy podziękowali sobie za wspólnie spędzony czas i zaangażowanie.
Projekt został zrealizowany w ramach programu Kulturalny Orlen, organizowanego przez Orlen S.A. i Fundację ORLEN im. Ignacego Łukasiewicza.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.