Do przygotowania pierogów zużyto 8 kg mąki i wykorzystano pięć różnych farszów:
- mięso z soczewicą,
- kapustę kiszoną z olejem lnianym,
- kapustę kiszoną z pieczarkami,
- farsz ukraiński (twaróg i ziemniaki z cebulką),
- kaszę jaglaną z twarogiem (polane kwaśną śmietaną).
– Wypróbowaliśmy cztery różne receptury na ciasto pierogowe. Wszystkie sprawdzone przez nasze seniorki, każdy przepis godny polecenia – mówi Maria Grażyna Dybciak, opiekunka Klubu Seniora.
– Nikt nie zdążył policzyć liczby pierogów, bo degustacja odbywała się na bieżąco, ale na pewno było ich mnóstwo. To była świetna praca zespołowa, a jeszcze lepsza wspólna biesiada. Mamy już plany na przyszłość – dodaje pani Maria.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.