Spotkanie pn. „Żywność a leki” poprowadziła Małgorzata Przeździak, kierownik szkolenia praktycznego w Szkole Policealnej-Medycznym Studium Zawodowym im. Janusza Korczaka w Łukowie. Tematyka wykładu dotyczyła m.in. synergizmu i antagonizmu pomiędzy żywnością i lekami, przykładów leków, wpływających na stan odżywiania w podziale na mechanizmy działania, informacji czym popijać leki, aby nie zniwelować ich działania. Wiele obocznych tematów, wynikających z rozmowy będzie kontynuowanych podczas kolejnych spotkań, dedykowanym ŁUTW.
Spotkanie dla ŁUTW pt. „Leki a żywność” (zdjęcia) Czym popijać leki, aby nie zniwelować ich działania?
Opublikowano:
Aktualizacja:
Autor:
Magdalena Oknińska
Przeczytaj również:
Polecane artykuły:
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.