Temat pszczół i produktów pszczelich przybliżyła dr inż. Aneta Sulborska-Różycka, pracownik naukowo-dydaktyczny, adiunkt w Katedrze Botaniki i Fizjologii Roślin Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Zagadnienia dotyczyły produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, wytwarzanych przez pszczoły miodne oraz sposobów ich pozyskiwania przez człowieka. Podczas spotkania pojawiły się również zagadnienia poświęcone m.in. właściwościom odżywczym, kosmetycznym i leczniczym miodu, a także sposobom przechowywania tego produktu. Nie zabrakło ciekawych informacji na temat innych produktów pszczelich, takich jak: pyłek kwiatowy, pierzga, propolis, mleczko pszczele, wosk i jad pszczeli.
Seniorzy na wykładzie „Produkty pszczele dla zdrowia i urody”(zdjęcia). Działania ŁUTW.
Opublikowano:
Autor:
Magdalena Oknińska
Przeczytaj również:
Reklama
Polecane artykuły:
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.