reklama
reklama

Salmonella w tatarze wołowym łukowskiej produkcji. GIS wydał ostrzeżenie

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: GIS

Salmonella w tatarze wołowym łukowskiej produkcji. GIS wydał ostrzeżenie - Zdjęcie główne

Zdj. ilustracyjne | foto GIS

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Informacje łukowskieW próbce tatara wołowego wykryto obecność bakterii Salmonella i Escherichia coli (STEC) - przekazał Główny Inspektorat Sanitarny.
reklama

Jak podał GIS, spożycie produktów zanieczyszczonych tymi bakteriami wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego, co stanowi poważne zagrożenie dla zdrowia konsumentów.

Szczegóły dotyczące zanieczyszczonego produktu:

  • Nazwa produktu: Tatar wołowy, 200 g
  • Numer partii: 1801207
  • Termin przydatności do spożycia: 12.07.2024
  • Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A., ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Producent niezwłocznie po otrzymaniu informacji o niezgodności produktu, uruchomił procedurę wycofania kwestionowanej partii z obrotu.

Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania kwestionowanej partii z obrotu.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem.

W przypadku wystąpienia niepokojących objawów po spożyciu partii wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama