reklama
reklama

Salmonella i pałeczki coli w tatarze z Zakładów Mięsnych Łuków

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: GIS / gov.pl

Salmonella i pałeczki coli w tatarze z Zakładów Mięsnych Łuków - Zdjęcie główne

foto GIS / gov.pl

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Informacje łukowskieGłówny Inspektor Sanitarny opublikował komunikat na portalu X dotyczący tatara wołowego pochodzącego z Zakładów Mięsnych Łuków S. A.
reklama

- W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto bakterie SalmonellaEscherichia coli (STEC) w badanych próbkach o numerze partii 1801207. Termin przydatności do spożycia tatara mija dziś – czytamy w komunikacie GIS na portalu X.

reklama

Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella i Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Producent niezwłocznie po otrzymaniu informacji o niezgodności produktu, uruchomił procedurę wycofania kwestionowanej partii z obrotu. Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania kwestionowanej partii z obrotu.

Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia niepokojących objawów po spożyciu partii wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

 

reklama

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama