Jako że sezon jagodowy jest w pełni, uczestnicy wspólnie przygotowali regionalną potrawę – "Pierogi parowane z jagodami".
Wydarzenie odbyło się dzięki pozyskanej dotacji z Powiatu Łukowskiego. Warsztaty były nie tylko okazją do rozwinięcia kulinarnych umiejętności, ale także przyczyniły się do integracji społeczności.
Powstało mnóstwo pysznych pierogów, które cieszyły podniebienia wszystkich zebranych. Wśród gości obecni byli: Starosta Łukowski Dariusz Szustek, Skarbnik Powiatu Monika Wodyk-Natczuk oraz wójt gminy Łuków Mariusz Osiak.
- Wszystkim uczestnikom dziękujemy serdecznie za przybycie. Mamy nadzieję, że jeszcze nie raz zagościcie w naszych skromnych progach - mówią organizatorzy warsztatów.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.