Uczniowie czwartej klasy kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, pod opieką wychowawczyni Małgorzaty Rokickiej, przygotowali pyszne, zdrowe i estetycznie podane kanapki. Do ich wykonania wykorzystali pełnoziarniste pieczywo, świeże warzywa i wartościowe dodatki.
Podczas przerw na szkolnym korytarzu można było spróbować tych smakołyków. Kanapki cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród uczniów i nauczycieli.
Celem wydarzenia było promowanie zdrowego stylu życia i pokazanie, że zdrowe posiłki mogą być nie tylko pożywne, ale też smaczne i apetyczne. Przygotowując kanapki, uczniowie rozwijali kreatywność, uczyli się współpracy i przypominali sobie zasady zdrowego odżywiania.
Szkoła serdecznie dziękuje uczniom klasy 4 TŻ oraz ich wychowawczyni za zaangażowanie, pomysłowość i inspirację do dbania o codzienne, zdrowe nawyki żywieniowe.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.